پزشکی

ساخت وبلاگ

معاینات بدو استخدام چیست ؟

هدف از انجام معاینات پزشکی در مورد متقاضیان استخدام (معاینات طب کار) عبارتست از به حداقل رساندن میزان شیوع و شدت حوادث و بیماری‌های شغلی به واسطه ایجاد تطابق منطقی بین توانائی­های روحی و فیزیکی شاغل و نیازهای حرفه ای مورد نظر. به عبارت دیگر بدین طریق فرد متقاضی با توجه به توانائی­های روحی و فیزیکی در کاری گمارده می­‌شود که دارای نیازهای متناسب با توانائی ­های او باشد.

این معاینات بر اساس ماده ۹۰ قانون تامین اجتماعی جهت تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتن شاغل الزامی است.

 

اجزاء معاینات پیش از استخدام عبارتند از:

معاینات پزشکی قبل از استخدام شامل بررسی وضعیت سلامت عمومی و بررسی توانائی­های عملکرد فرد با توجه به سابقه طبی، تاریخچه شغلی و معاینه بالینی.

در صورتی که پس از استخدام مشمولان قانون، معلوم شود که نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مرجوع را نداشته و کارفرما در معاینه پزشکی آن‌ها تعلل کرده است و در نتیجه بیمه‌شده دچار حادثه‌ شده و یا بیماری او شدت یابد، سازمان تامین اجتماعی مقررات قانونی را درباره بیمه‌شده اجرا و هزینه‌های مربوط را طبق ماده ٥٠ قانون تامین‌اجتماعی از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.

 

مهمترین اهداف معاینات پزشکی پیش از استخدام عبارتند از :

– تعیین قابلیت جسمی، روانی کارگر برای کار مورد نظر – حفظ سلامت سایر کارگران – حفظ صنعت و سرمایه – تعیین اختلالات و عوارض قبلی کارگر و ثبت در پرونده وی – کشف بیماریهای قابل سرایت کارگر و جلوگیری از انتشار آنها بویژه در افرادی که با مواد غذایی سروکار خواهند داشت – تشکیل پرونده پزشکی و استفاده از آن در مراجعات بعدی کارگر – آشنا شدن به روحیات کارگر و اطلاعات بهداشتی وی

روش انجام معاینات قبل از استخدام

گرفتن شرح حال متقاضی : شامل سوابق فردی و خانوادگی از نظر ابتلا به بیماریها و مشاغل قبلی وی

ثبت عوامل زیان آور در فرم معاینات بر اساس گزارش بازدید از مراحل و محیط کار توسط کارشناس بهداشت حرفه ای

معاینه اندامها : معاینه عمومی دستگاههای قلب و عروق، ریه ها، کلیه ها، اعصاب، چشم و گوش که توسط “پزشک عمومی دوره دیده طب کار” انجام میشود.

درخواست انجام آزمایشهای پاراکلینیک مورد نیاز بر اساس نوع مواجهه شاغل: شامل آزمایش خون و ادرار از نظر قند، چربی، عفونت، نوارقلب و در برخی موارد بسته به نوع شغل عکسبرداری از قفسه سینه و ستون فقرات، سنجش میزان شنوائی و تست عملکرد ریوی.

 

معاینه های دوره ای و هدف های آن

معاینات دوره ای معایناتی هستند که در دوره های زمانی خاص با فاصله های معین جهت نیل به اهداف زیر صورت می گیرد :

1. تشخیص زود رس بیماری ها و عوارض ناشی از کار

2. درمان به هنگام و جلو گیری از بیماری های شغلی

3. پیشنهاد برای تغییر شغل و یا محدود ساختن کار کارگران بیمار

4. جلوگیری از انتقال و پخش بیماری های واگیر

5. پیشگیری از بروز بیماری های حرفه ای در افرادی که کار همانند دارند

6. بررسی اثرات عوامل زیان آور محیط کار بر روی کارگران

7. ارزشیابی روش های پیشگیری و ایمنی

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : طب کار ,مرکز تخصصی طب کار ,طب کار برزویه ,معاینات پزشکی قبل از استخدام ,معاینات قبل از استخدام, نویسنده : borzooye borzooye بازدید : 311 تاريخ : شنبه 28 دی 1398 ساعت: 16:46

دلایل گرفتن نوار قلب

دلیل اول

هنگامی که فشار خون خیلی بالا می رود برای اینکه قلب از عهده ی افزایش بار تحمیل شده  برآید قلب بزرگ می شود و این عمل منجر به افزایش ولتاژ در الکتروکاردیوگرام می شود و شاخص غیر مستقیمی از اندازه قلب را فراهم می کند.

 

وقتی شخصی مبتلا به هایپرتروفن بطن چپ باشد، میبایست  جهت درمان فوری فشار خون بالا، فشار خون خود را پایین بیاورد. چون این عارضه نمایانگر این مطلب است که عضله قلب تحت فشار شدیدتری قرار دارد تا بتواند همراه با افزایش غیر طبیعی فشار خون، خون را به همه نقاط بدن تلمبه کند.

 

دلیل دوم

گرفتن نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام، نشان دادن تغییراتی مانند تنگ شدن یا مسدود شدن سرخرگ های کرونر است که خون را به قلب می رسانند. اگر این تغییرات در سرخرگ ها ایجاد شوند عارضه ای را به وجود می آورند که این عارضه در بعضی افراد مبتلا به آنژین یا سینه درد مشاهده می شود.

 

حتی اگر هیچ نشانه بیماری آنژین در شما وجود نداشته باشد و یا هیچ دلیلی نداشته باشید که فکر کنید که سکته قلبی  در شما عارض شده است، با این حال ممکن است در نوار قلبی شما تغییرات ایسکمی مشاهده شود. این تغییرات بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرند.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : طب کار ,مرکز تخصصی طب کار ,نوار قلب ,ECG , معاینات بدو استخدام, نویسنده : borzooye borzooye بازدید : 238 تاريخ : شنبه 28 دی 1398 ساعت: 16:42

بیماری های شغلی

بیماریهای شغلی بیماریهایی هستند که به دلیل خصلت کار و در محیط کار که دارای عوامل زیان آور اثرگذار بر سلامت شاغلین هستند بوجود می آیند خصوصیت بیماری های شغلی قابل اندازه گیری و قابل کنترل بودن آنها می‌باشد.

علیرغم اینکه بنظر می رسد اینگونه بیماریها از شیوع کمتری نسبت به سایر بیماریها برخوردارند، شواهد نشان دهنده آن است که گروه عظیمی از افرادی که به نوعی شاغل محسوب می شوند (خصوصاً در کشورهای در حال توسعه) مبتلا به اینگونه بیماریها هستند. بیماریهای شغلی در صورت بروز و ابتلا می‌توانند فرد مبتلا را ناتوان از انجام فعالیت ها نمایند. بروز بیماریهای شغلی می تواند بر اساس دو عامل پیشگیری کننده کاهش یابد :

کنترل و ارزیابی مداوم عوامل زیان آور در محیط کار

معاینات قبل از استخدام و معاینات دوره ای

بیماریهای شغلی در صورت تشخیص زودرس در مراحل اولیه قابل پیشگیری و کنترل است.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : طب کار ,مرکز تخصصی طب کار ,طب کار برزویه ,بیماری های شغلی ,معاینات قبل از استخدام, نویسنده : borzooye borzooye بازدید : 259 تاريخ : شنبه 28 دی 1398 ساعت: 16:34